true

به گزارش گروه انرژی نفت خبر از والاستریت ژورنال، دولت ترامپ در اقدامی جدید یک تحریم کامل اقتصادی را علیه دولت ونزوئلا اعلام کرده است. این اقدام میتواند تنشها را با نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا و دولتهای حامی او یعنی روسیه و چین را تشدید کند.
دونالد ترامپ اواخر دوشنبه، دستور اجرایی را امضا کرد که به موجب آن کل داراییهای ونزوئلا ضبط شده و هر گونه معامله با این کشور ممنوع میشود. این نخستین تحریم گسترده یک کشور در نیمکره غربی از سوی آمریکا در ۳۰ سال اخیر به شمار میآید. این اقدام باعث میشود که ونزوئلا در ردیف ایران، کره شمالی، سوریه و کوبا قرار گیرد که مشمول چنین تحریمی شدهاند.
از زمان آغاز ناآرامیهای سیاسی در ونزوئلا، آمریکا بیش از ۱۰۰ شخصیت و موسسه از جمله شرکت نفت دولتی پترولئوس و بانک توسعه ونزوئلا و بانک مرکزی این کشور را در فهرست تحریمها قرار داده بود.
چنین اقدامی از سوی ترامپ برای هفتهها تحت بررسی قرار داشت. هفته گذشته، ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسیده بود که آیا با توجه به ادامه حمایتهای ایران و چین از مادورو آیا قصد دارد چنین تحریمهایی علیه ونزوئلا برقرار کند، پاسخ داده بود: «بله چنین برنامهای دارم.»
تحریم جدید باعث میشود تا هر موسسه و نهاد آمریکایی یا خارجی که وارد معامله با دولت مادورو شود تحت جریمههای شدید قرار گیرند.
آمریکا میکوشد تا کشورها را مجاب کند تا به قصد برکناری مادورو از قدرت، ونزوئلا را در وضعیت ایزوله قرار دهند اما تاکنون روسیه، چین و ترکیه از این کشور حمایت به عمل آوردهاند.
در ماه ژانویه، آمریکا به طور رسمی، خوان گوایدو، رهبرمخالفان را به عنوان تنها رئیس کشور مشروع در ونزوئلا به رسمیت شناخت. ۵۴ کشور از اقدام آمریکا تبعیت کردند.
در راستای اقدامات آمریکا، جان بولتون، مشاور ارشد در حوزه امنیت ملی ترامپ در لیما در کنفرانس دموکراسی برای ونزوئلا شرکت کرد و حمایت روسیه و چین را از مادورو مورد سرزنش قرار داد.
بولتون در این سخنرانی به موفقیتآمیز بودن تحریمهای سراسری آمریکا علیه کشورهایی در نیمکره غربی یعنی پاناما و نیکاراگوئه اشاره کرد و گفت این اقدام میتواند دوباره ثمر بخش باشد.
بنیامین گدن، مشاور باراک اوباما در حوزه کشورهای آمریکای لاتین میگوید که تحریمهای ثانویه میتواند از طریق محروم کردن ونزوئلا از درآمدهای ناشی از طلا و نفت مؤثر باشند. اما بسیار بعید است که متحدان ونزوئلا از این تحریمها تبعیت کنند.
او میافزاید: آمریکا دوره دشواری برای اجرای این تحریمها علیه ایران داشت. حتی متحدان اروپایی آمریکا نیز در اجرای این تحریمها همراهی نکردهاند.
تحریمهای مشابه علیه کوبا و ایران باعث نشد که روسیه، چین و برخی دیگر از کشورها از انجام تجارت با ایران پرهیز کنند.
حتی کارشناسان میگویند که این تحریمها با ایجاد وخامت بیشتر در اوضاع اقتصادی ونزوئلا این فرصت را در اختیار مادورو قرار میدهد که آمریکا را دشمن مردم و کشور ونزوئلا معرفی کند.
شاید به همین دلیل بوده است که ترامپ تصمیم گرفته که ۲۱ معافیت در خصوص سازمانهای غیردولتی شاغل در خدمات پزشکی، غذایی، انساندوستانه و اینترنتی را از فهرست تحریمهایش خارج کند.
اما هیچ تضمینی وجود ندارد که این معافیتها به خوبی عمل کنند. جفری اسکات، کارشناس تحریمهای اقتصادی در موسسه پتروسون میگوید که دولت ترامپ در تشخیص مجاری مالی که به کار معاملات پزشکی و غذا میآیند به خوبی عمل نمیکند. در عمل میبینیم که برخی از کشورهای تحت تحریم به دلیل نبود منابع مالی کافی قادر نیستند که از این مجاری کالا وارد کنند.
true
true
true
true