
به گزارش نفت خبر از رویترز، حسین آرنوس، نخستوزیر سوریه مدعی شده است که حدود هفت نفتکش که به مقصد سوریه در حال حرکت بودند، در آنچه او «حملات تروریستی» خواند، ره گیری و توقیف شدهاند. خبرگزاری رویترز به نقل از رسانههای دولتی سوری گزارش داده است که دو نفتکش پیش از این که بارگیری انجام دهند برای بیش از یک ماه است که در دریای سیاه متوقف ماندهاند.
نخستوزیر سوریه گفت: «تأخیرهای این نفتکش ها باعث کمبود سوخت در سوریه شده است که این روزها به واردات نفت خام بیشتر برای تأمین تقاضای سوخت خود نیاز دارد.»
شرکت امنیت دریایی دریاد گلوبال روز یکشنبه گفت که «نخستوزیر سوریه میگوید دو نفتکش که از ایران به سوریه در حال حرکت بودند، در دریای سرخ «هدف» قرار گرفتند.»
رویترز به نقل از آرنوس گفت: «ما به نفت وارداتی وابسته شدهایم و ارز خارجی زیادی را برای دریافت فرآوردههای نفتی پرداخت کردهایم.»
نخستوزیر سوریه مشخص نکرد که چگونه سوریه سوخت موردنیاز را تأمین میکند، اما گفت که آنها قبلاً ۱٫۲ میلیون تن نفت خام ایران وارد کردهاند و هزینه آن به همراه فرآوردههای نفتی در شش ماه گذشته حدود ۸۲۰ میلیون دلار بوده است.
تحریمهای غرب علیه سوریه و تحریمهای صادرات نفت ایران توسط ایالاتمتحده، تحویل محمولههای ایران به سوریه را در سالهای اخیر دشوارتر کرده است. سوریه که پس از آغاز درگیریها در این کشور در سال ۲۰۱۱ بهطور فزایندهای به واردات نفت خام وابسته شده است، برای تأمین نیازهای خود به واردات از ایران اعتماد کرده است.
بیشتر نفت سوریه در شمال شرقی این کشور است و به گفته آرنوس، سوریه اکنون فقط ۲۰ هزار بشکه در روز نفت تولید میکند، درحالیکه توانایی بهرهوری از تولید روزانه حدود ۴۰۰ هزار بشکهای از میادین نفتی در شمال شرقی سوریه را ندارند.
کمبود سوخت در شرایطی اتفاق میافتد که این کشور در بحران اقتصادی قرار دارد و نرخ ارز آن در حال سقوط و تورم است و مشکلات عدیدهای را برای سوریهای عادی که سالها درگیر جنگ بودند، تحمیل میکند.
دمشق واشنگتن را مسئول وابستگی این کشور به واردات میداند.
به گفته کارشناسان، سوریه در سالهای اخیر بیشتر به محمولههای نفتی ایران وابسته شده است، اما تشدید تحریمها علیه ایران، سوریه و متحدان آنها و ایجاد بحران ارزی باعث شده تا در سال گذشته منابع مالی کافی به دست نیاید.