true

به گزارش گروه انرژی نفت خبر از پلاتس، پس از آنكه آمریكا در ۳۰ دسامبر به بغداد معافیت ۹۰ روزهای را برای واردات گاز از تهران اعطا کرد، عراق هنوز منتظر است تا ایران صادرات مقادیر كافی گاز برای تولید برق را از سر بگیرد.
احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق در ۵ ژانویه به خبرگزاری دولتی عراق گفت: «دلیل کمبود برق در استانها قطع مستمر گاز وارداتی از ایران است که به نیروگاههای تولید برق عرضه میشود.»
بر اساس بیانیه مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، رضا اردکانیان، وزیر نیروی ایران که در تاریخ ۲۹ دسامبر به عراق سفر کرده بود، متعهد شد که مجدداً عرضه گاز را از سر بگیرد.
عراق که با کمبود نقدینگی، میلیاردها دلار بدهی پرداخت نشده برای واردات گاز به ایران بدهکار است.
به گفته مقامات عراقی، صادرات گاز ایران به عراق از ۵۰ میلیون مترمکعب در روز به ۵ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است.
ناتوانی عراق در پرداخت بدهیهای خود در حالی است که ایالاتمتحده در ۳۰ دسامبر برای ادامه واردات انرژی ایران به بغداد ۹۰ روز معافیت داد. معافیت فعلی به دنبال معافیت ۴۵ روزه قبلی است که در ۲۰ نوامبر اعطا شده بود. از سال ۲۰۱۸، عراق از واشنگتن معافیتهایی برای واردات محصولات انرژی از ایران دریافت کرده است، که تحت تحریمهای ایالاتمتحده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالاتمتحده در بیانیهای به پلاتس گفت: «ما معتقدیم که ممکن است در طی ۹۰ روز دولت عراق اقدامات قابلتوجهی برای ارتقا خودکفایی انرژی و کاهش وابستگی آن به انرژی گرانقیمت ایران انجام دهد. وزارت امور خارجه تشخیص داده است که تمدید این معافیت به نفع منافع امنیت ملی ایالاتمتحده است. اکنون ما در موقعیتی نیستیم که تصمیمات آینده در مورد تمدید مجدد معافیت را پیشبینی کنیم.»
تحتفشار آمریكا برای به صفر رساندن وابستگی عراق به واردات انرژی ایران، عراق متعهد شده است كه برای تقویت گاز و برق در این كشور اقدامات زیادی را انجام دهد. با این وجود، در میان بحران مالی ناشی از شیوع ویروس کرونا، قیمت پایین نفت و عدم اطمینان سیاسی است، سرعت عمل عراق برای کاهش وابستگی به واردات انرژی از ایران کند بوده است.
بر اساس گزارش بانک جهانی، عراق قصد دارد از گاز تولیدی همراه با نفت (گاز فلر) خود که دائم در حال سوختن است، بهره بگیرد، عراق در سال ۲۰۱۹ پس از روسیه به عنوان بدترین کشور سوزاننده گاز فلر در جهان شناخته میشود.
بیشتر تولید گاز عراق با تولید نفت همراه است که مشمول محدودیتهای سهمیه اوپک پلاس است.
اگرچه عراق در بیشتر سال ۲۰۲۰ نتوانست به سهمیه خود در اوپک پلاس پایبند باشد، اما تأمین گاز این کشور برای تأمین انرژی موردنیاز خود کافی نبود.
عراق همچنین قصد دارد برای جبران کمبود برق، از کشورهای عربستان سعودی، شورای شش عضوی خلیجفارس، ترکیه و اردن واردات برق را از سر بگیرد که البته این موضوع درگذشته منجر به اعتراضات مرگباری شده است.
true
true
true
true