true

به گزارش گروه انرژی نفت خبر از پلاتس، دولت مرکزی بغداد که با کسری بودجه و کاهش نقدینگی دستوپنجه نرم میکند، در تاریخ ۲ ژانویه برای اولین بار نفت خود را طی قرارداد پنج ساله، با پیش پرداخت یک ساله به فروش رسانده است.
به گفته منابع خبری، این قرارداد شامل فروش ماهانه ۴ میلیون بشکه نفت خام بصره از اول جولای سال ۲۰۲۱ میشود. علا ال یاسیری، مدیرعامل سومو، در ۲ ژانویه به خبرگزاری دولتی عراق گفت که یک شرکت چینی برنده این قرارداد شده است و نامی از این شرکت نبرد.
یاسیری گفت: «چندین پیشنهاد از طرف شرکتها ارائه شد و رقابت شدیدی بین دو شرکت اروپایی و چینی وجود داشت که درنهایت شرکت چینی برنده شد.»
پلاتس در ۹ دسامبر گزارش داد که شرکت ژنهوای چین، بازوی تجاری شرکت نورینکو، در یک توافق برای واردات ۱۶ میلیون بشکه نفت خام بصره برنده شده است.
یاسیری گفت: «هیأت وزیران این سازوكار را تصویب كرده است، اما هنوز رسماً به ما دستور نداده است كه نسبت به اجرای آن اقدام كنیم.»
وی افزود: «قرارداد پیشنهادی، که ۲ میلیارد دلار با بهره صفر و حق بیمه برای عراق به ارمغان میآورد، انعطاف پذیری زیادی را به خریداران ارائه میدهد.»
وی گفت: «این انعطاف پذیری شامل آزادی تعیین روز بارگیری محموله، مقصد صادرات و امکان فروش مجدد محموله است.»
عراق برای تامین کالاهای اساسی و ارائه خدمات در میان یک بحران شدید مالی قرار گرفته که همین امر دولت را وادار کرد ارزش دینار را بیش از ۲۰ درصد در ماه دسامبر کاهش دهد. شیوع ویروس کرونا، قیمت پایین نفت و بیثباتی سیاسی، این عضو اوپک را بهگونهای تحت تأثیر قرار داد که در بیشتر سال ۲۰۲۰ نتوانست به سهمیه خود پایبند باشد.
بر اساس اطلاعات اولیه وزارت نفت عراق که در ۱ ژانویه منتشر شده، صادرات نفت عراق، به استثنای صادرات اقلیم خودمختار کردستان، در ماه دسامبر به طور متوسط ۲٫۸۴۶ میلیون بشکه در روز بود که ۵ درصد بالاتر از ۲٫۷۰۹ میلیون بشکه در ماه نوامبر بود.
عراق متعهد شده بود كه با کاهش روزانه ۶۰۰ هزار بشکهای تولید خود، عدم پایبندی به توافق اوپک پلاس بين سپتامبر و دسامبر، توليد بيش از حد در ماه مي تا آگوست را جبران كند. با این حال، نتوانست کاهش اضافی را اعمال کند.
طبق سهمیه جدید ماه ژانویه، عراق مجاز است ۳٫۸۵۷ میلیون بشکه در روز تولید کند.
وزرای اوپک پلاس قرار است ۴ ژانویه در میان برنامههایی برای تنظیم سطح تولید ماهانه ملاقات کنند تا بازارهای درحال بهبودی را با افزایش عرضه جدید اشباع نکنند.
true
true
true
true