- ۱۳۹۷/۰۸/۰۴
- دانش و فناوری , مطالب مهم
- کد خبر 42841
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
true
سایز متن /
true

مترجم: محسن داوری
به گزارش گروه دانش و فناوری نفت خبر از اویل پرایس، فناوریهای دیجیتال با استقبال صنعت نفت روبرو شده و هوش مصنوعی و رباتیک در کانون توجه مدیران این صنعت قرار گرفته است. موسسه کی پی ام جی در گزارش «چشمانداز مدیران نفت و گاز» با اشاره به این موضوع، اعلام کرده که ۸۵ درصد پاسخدهندگان به نظرسنجی انجام شده (با شرکت ۵۲ مدیر اجرایی صنعت نفت و گاز دنیا) استفاده از هوش مصنوعی را آغاز کرده و یا در مراحل آزمون آن برای انطباق با نیازهای خود هستند.
از سوی دیگر، درصد بالایی از پاسخدهندگان معتقدند با توسعه فناوریهای دیجیتال، شاهد ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر خواهیم بود.
شرکتهای این صنعت از گذشته به فناوریهای نوین علاقهمند بودهاند. هرچند در برابر دیجیتالی شدن فعالیتهای پر ریسک و نوظهور، تردیدهایی وجود داشته است. تولیدکنندگان نفت و گاز اینک با تأخیر نسبت به صنایع دیگر، خواهان ورود به عصر دیجیتال هستند تا منافع بیشتری به دست آورند.
در حوزه فناوریهای فراساحلی، دیجیتالی شدن و مواردی نظیر تحلیل دادهها، دادههای انبوه، هوش مصنوعی، خودکارسازی، فناوریهای پایش و بلاک چین، مزیتهای گستردهای به همراه دارد. به هر ترتیب، به زودی شاهد فراگیر شدن بلاک چین، از میدانهای نفتی تا مهدکودکها خواهیم بود.
مزایای دیجیتالی شدن چیست؟
بهبود بهرهوری و کاهش هزینهها با کاهش زمان مورد نیاز و با ابزار خودکارسازی و الگوریتمها، بخشی از مزایای این فناوری است. ایمنی بیشتر با خودکارسازی و توانایی عملیات و پایش از راه دور (نظیر بهرهگیری از پهپادها) از دیگر منافع دیجیتالی شدن به شمار میرود.
پاسخدهندگان به این نظرسنجی به چند مزیت بلندمدت دیگر فناوریهای دیجیتال در صنعت نفت اشاره کردهاند. ۴۶ درصد آنها اعلام کردهاند که با دیجیتالی شدن به رشد درآمدها دستیافتهاند. ۳۹ درصد نیز اعلام کردهاند با فناوریهای دیجیتال در مدیریت ریسک، عملکرد بهتری داشتهاند. همچنین ۳۹ درصد آنها معتقدند که بزرگترین مزیت بلندمدت این فناوری، افزایش شایستگیهای سازمانی آنها است. موضوعی که در دوره رکود سالهای اخیر و ظهور همزمان الگوریتمها و یادگیری ماشینی، بیش از همیشه به آن توجه کردهاند.
یکی از تهیهکنندگان این گزارش اعلام کرد: «فناوری در حال تغییر چهره صنعت نفت و گاز است. راهحلهای هوش مصنوعی و روباتیک به ما کمک میکند مدلهایی ایجاد کنیم که رفتارها و نتایج را با دقت بیشتری پیشبینی کند. بهبود ایمنی در دکلهای حفاری، اعزام سریعتر کارکنان و شناسایی خطاها و اشکالات احتمالی پیش از ایجاد آسیب، از مزایای این فناوریها خواهد بود.»
موضوع جذاب این است که اکثر مدیران عامل معتقدند که گذار به آینده دیجیتال، فرصتهای شغلی بیشتری را در مقایسه با شغلهای از دست رفته، ایجاد خواهد کرد. در واقع، ۹۳ درصد پاسخدهندگان اعلام کردهاند با ورود فناوری، شاهد افزایش تعداد کل کارکنان شاغل خواهیم بود. ۵۸ درصد پاسخدهندگان نیز اعلام کردهاند استفاده از هوش مصنوعی و روباتها به ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر منجر خواهد شد.
این انتظارات با واقعیتها نیز انطباق دارد: فناوریهای دیجیتال برای مجریان هوش مصنوعی و روباتها، شغل ایجاد میکند و این شغلها، بیش از تعداد کارکنانی است که پیشتر در کارهای فیزیکی فعالیت داشتهاند. ما در آستانه دورنمایی بلندمدت قرار داریم که باید به تدریج و گامبهگام پیموده شود. امکان جهش به انتهای این مسیر وجود ندارد. در کوتاهمدت، مدیران عامل شرکتهای صنعت نفت و گاز، خوشبین هستند. با افزایش قیمت نفت، آنها در مورد هزینههای این فناوریها، انعطافپذیر خواهند بود. ۸۵ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی نیز انتظار دارند که صنعت نفت در کوتاهمدت با رشد روبرو خواهد شد.
فراموش نکنید که فناوری، در این مسیر یک ابزار کارا و اثربخش خواهد بود. آینده در دستان کاراترین ها، انعطافپذیرترینها و بهترینها خواهد بود.
true
true
true
true