true

به گزارش گروه انرژی نفت خبر از بلومبرگ، کشور عراق که پس از عربستان سعودی بزرگترین تولیدکننده نفت در اوپک به شمار میرود، محمولههای صادراتی نفت خام خود را در ماه گذشته ۴ درصد افزایش داده و به ۳٫۲۶ میلیون بشکه در روز رسیده و همین موضوع مذاکرات اوپک پلاس را با مشکل مواجه کرده است.
اوپک و متحدانش مانند روسیه در حال ارزیابی شرایط بازار و کاهش تقاضای انرژی به دلیل محدودیتهای ویروس کرونا هستند.
اعضای اوپک پلاس، به رهبری ریاض و مسکو، در اوایل ماه دسامبر توافق کردند که تولید خود در ماه ژانویه را روزانه ۵۰۰ هزار بشکه افزایش دهند. اکنون این مذاکرات ادامه دارد تا در مورد میزان تولید اعضا در ماه فوریه تصمیمگیری کنند.
این گفتگوها قرار بود روز دوشنبه به پایان برسد، اما به دلیل اختلافنظر بین روسیه، که میخواهد تولید را افزایش دهد، و دیگر اعضا که معتقدند باید تولید ماه آینده بدون تغییر باقی بماند، این مذاکرات امروز هم ادامه خواهد یافت.
عراق که درگیر یک بحران اقتصادی است، از زمان توافق اوپک پلاس با کاهش تولید در ماه آوریل، چندین بار با افزایش تولید بالاتر از سطح تولید تعیین شده، خشم سعودیها را برانگیخته است. با این حال، بغداد در جلسه این هفته با ریاض همراه است و از این گروه میخواهد تا در فوریه افزایش عرضه را بیشتر نکنند.
پس تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید، قیمت نفت افزایش یافت، اما بهای نفت در طول سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۲۵ درصد کاهش یافته بود.
احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق، در ماه دسامبر گفت که دولت وی به محدودیت تولید خود احترام میگذارد.
سهمیه بغداد در ماه دسامبر حدود ۳٫۸ میلیون بشکه در روز بود، اما بر اساس نظرسنجی بلومبرگ، هنگام میزان تولید عراق در ماه نوامبر روزانه ۳٫۸۶ میلیون بشکه بوده است.
اگرچه میزان صادرات معیار اندازهگیری مناسبی برای نرخ تولید نیست، اما تولید واقعی یک کشور را مشخص میکند. عراق میتواند روزانه ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام در پالایشگاههای خود مصرف کند و اغلب از نیروگاههای نفتی استفاده میکند. عراق برای رسیدن به سهمیه خود در ماه گذشته یا باید مجبور به استفاده داخلی میشد یا نفت خام ذخیره شده در مخازن خود را میفروخت.
صادرات از ایران نیز در ماه دسامبر افزایش یافت و بر اساس دادههای ردیابی نفتکش ها به بالاترین سطح از ماه مارس رسیده است. با این حال ، ایران به دلیل تحریمهای ایالاتمتحده از محدودیت تولید اوپک پلاس معاف است. وزیر نفت بیژن نامدار زنگنه در اواسط ماه دسامبر گفت كه كشور وی قصد دارد در سال آینده تولید خود را دو برابر كند و به ۴٫۵ میلیون بشكه در روز برساند زیرا پیشبینی میکند كه پس از رئیسجمهور شدن جو بایدن، تحریمها كاهش یابد.
بر اساس دادههای آژانس بینالمللی انرژی، روسیه نیز اهداف تولیدی خود را زیر پا گذاشته است. پایبندی مسکو به توافق اوپک پلاس به طور متوسط ۹۵ درصد بوده و این بدان معناست که روسها روزانه حدود ۱۰۰ هزار بشکه بیش از حد مجاز تولید میکنند.
true
true
true
true