true

به گزارش گروه رسانه ای نفت خبر به نقل از کانال تلگرامی از نفت چه خبر، در میان سوژههای متفاوت نفتی صفحههای نفت و انرژی، روزنامه ایران به تلاش ترامپ برای استقرار حکومتی جدید در ونزوئلا پرداخته و در گزارشی با تیتر «مادورو خطاب به ترامپ: دستهایت را به خون آغشته نکن» نوشته است: «اغلب ناظران معتقدند آنچه امریکا در حوادث اخیر ونزوئلا میجوید، ایجاد دموکراسی در این کشور نیست. بلکه باید اهداف واقعی را در جایی دیگر جستوجو کرد. طارق چرکویی، یک تحلیلگر مرکز تحقیقات بینالمللی شبکه «تیآرتی» ترکیه نوشته است: “ترامپ به بهانه بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا نقشه براندازی مادورو را در سر دارد. اما در واقع قصد در دست گرفتن کنترل ونزوئلا و بویژه نفت آن را دارد. انتخاب الیوت آبرامز به عنوان نماینده امریکا در ونزوئلا و محول کردن وظیفه بازگرداندن دموکراسی به این کشور نشان دهنده نیت واقعی دونالد ترامپ است. آبرامز یکی از طراحان جنگهای کثیف در امریکای مرکزی در دهه ۱۹۸۰ بوده است و انتخاب او به معنای بازگشت دکترین مونرو و دخالت در امور کشورهای امریکای لاتین است و تنها یک نتیجه را به بار خواهد آورد: خشونت و سوء استفاده سیستماتیک از حقوق بشر با هدف رسیدن به نیتهای خود”».
دنیای اقتصاد تیتر زده: «آشفتگی اوپک در هدفگیری» و نوشته: «حال که اوپک کاهش عرضه را هدفگذاری کرده است، موضوع تحریم نفتی ونزوئلا توسط ترامپ پیش آمده و این شرایط میتواند به تغییر سیاست اوپک منجر شود. جولیان لی، تحلیلگر بازار نفت در بلومبرگ بر این باور است که «مشکل اوپک و متحدانش این است که این کشورها آنطور که برخی گمان میکنند، بر بازار نفت کنترل ندارند و عوامل خارجی بسیاری در بازار و تعیین جهت قیمتها موثر هستند. این موضوع باعث شده که آنها نتوانند زمانبندی درستی برای اقدامات خود داشته باشند.» اما اثرگذاری عوامل خارجی بر تصمیمات اوپک در یک سال گذشته شدت بیشتری یافته و به گفته لی، این عوامل خارجی از سوی آمریکا بوده است. وجود ترامپ در صدر قدرت آمریکا باعث شده مدام اقدامات غیرمنتظرهای از سوی این کشور رخ دهد و بازار نفت را تحت تاثیر قرار دهد».
«تشکیل بازار بنزین مقدمهای برای بازار حاملهای انرژی» تیتر روزنامه تعادل است، در این گزارش میخوانیم: «در حالی که بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی، ترویج سیاستهای توزیع و تخصیص بنزین برای هر ایرانی را سیاستگذاریای با سیگنال غلط در زمینه مصرف میدانند، اندیشکده حکمرانی شریف وابسته به پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف گزارشی از تخصیص این سهمیه و تشکیل بازار انرژی در ایران دفاع کرده و ادعا کرد که این طرح قابلیت این را دارد که بعد از اجرا شدن برای بنزین، برای دیگر حاملهای انرژی نیز اجرا شود. این گزارش، تخصیص سهمیه به ازای هر فرد را گامی مهم و ابتدایی در فرایند «اصلاح نظام یارانهای در بخش انرژی» در ایران توصیف میکند.در گزارش این اندیشکده که با عنوان «پیشنهاد اصلاح نظام یارانه بنزین در کشور» منتشر شده آمده است: “یکی از اساسیترین مشکلات نظام کنونی تخصیص یارانه سوخت و عرضه آن به قیمت بسیار پایین، اثر بازتوزیعی آن به نفع دهکهای پردرآمد است. این مساله بطور خاص برای بنزین بسیار ملموس است. براساس دادههای هزینههای خانوار در سال ۱۳۹۵ که توسط مرکز آمار ایران منتشر شده است، از میان خانوارهای ایرانی تنها حدود ۴۳ درصد صاحب خودروی بنزینسوز بوده که این قشر بهرهمندان اصلی یارانههای بنزین هستند در حالی که ۵۷ درصد دیگر که عموما از اقشار مستندتر جامعه به شمار میروند از آن بیبهره میمانند. ضمن آنکه ۴۵ درصد از خانوارها نه تنها خودرو، بلکه از موتور سیکلت نیز برخوردار نیستند”.»
true
true
true
true