true

مترجم: محسن داوری
به گزارش گروه انرژی نفت خبر به نقل از فوربس، شرکت نفتی شل سرمایهگذاری هنگفتی در پژوهش و توسعه هوش مصنوعی انجام داده و امیدوار است که این فناوری، راه حلهایی کارآمد برای عبور از چالشهای کلیدی صنعت نفت ارائه دهد.
از تأمین تقاضا در بازارهای در حال گذار انرژی که خواهان منابع پاکتر و کاراتر هستند تا بهبود ایمنی در پمپهای بنزین، توسعه هوش مصنوعی در دستور کار مدیران این غول هلندی قرار دارد. راهبرد مدیریت دادهها در این شرکت نیز از ماهها پیش در حال توسعه است.
شرکت شل، فناوری هوش مصنوعی را برای آموزش برنامههای اکتشاف و تولید در دستور کار مدیران خود قرار داده است. راهبرد مدیریت دادهها نیز در این شرکت از ماهها پیش در حال توسعه است.
شرکت شل از قابلیتهای هوش مصنوعی در جهت کاهش هزینههای استخراج گاز طبیعی به عنوان یکی از منابع اصلی درآمدهایش بهره میگیرد.
در مراحل توسعه راهبردهای مدیریت دادهها، استفاده از فناوری هوش مصنوعی در اولویت شرکت شل قرار دارد و سرمایهگذاری هنگفتی در بخش آموزش کارکنان و توسعه تیمها و بهبود کارای و اثربخشی و اعتمادپذیری انجام شده است.
شرکت شل در حال ایجاد یک مدل تجاری جدید و جذاب در مسیر گذار به نسل جدید منابع انرژی، سوختهای جدید و منابع نوظهور درآمد است.
افزایش دقت عملیات حفاری
شرکت شل در همه بخشهای زنجیره عرضه فعالیت و از اکتشاف منابع انرژی تا پالایش و توزیع فرآوردههای نفتی فعالیت دارد. در همه بخشهای این زنجیره گسترده، فناوری هوش مصنوعی به صورت آزمایشی استفاده میشود. فناوری یادگیری ماشینی که همانند یک سرپرست مجازی مورد استفاده قرار میگیرد، تاکنون در بخشهای عملیاتی، نتایج چشمگیری به ارمغان آورده است. یادگیری ماشینی در آموزشهای مستقیم و غیرمستقیم به کار گرفته شده و در بخش نظام پاداش نیز به نتایج استفاده از این فناوری توجه میشود.
الگوریتمهای طراحی شده راهنمایی حفاری در اعماق زمین بر اساس دادههای پیشین شرکت شل و شبیهسازی عملیات اکتشاف سازماندهی میشود. در این سامانه از اطلاعات متههای حفاری (نظیر دما، فشار و دادههای زمینشناسی) بهره برده میشود.
در نتیجه متخصصان عملیات حفاری در شرکت شل میتوانند شرایط محیطی را با دقت بیشتری در مقایسه با گذشته درک کرده که این شرایط به انجام سریعتر عملیات و کاهش خسارتها منجر میشود.
این فناوری شباهت زیادی به خودروهای خودران دارد. هرچند در اعماق بستر زمین با شرایط متفاوت و متغیری در مقایسه با خیابانها روبرو هستیم.
این فناوری، حاصل سالها پیشرفتهای علمی و فنی بوده و هدف آن کاهش تعداد کارکنان نبوده است. فناوری هوش مصنوعی به کارکنان کمک میکند تا تصمیمگیریهای بهتر، کاراتر و اثربخشتری داشته باشند.
در شرایط کنونی، صنعت نفت فاصله زیادی تا دکلهای کاملاً خودکار دارد. اما با فناوریهای دیجیتال، متخصصان دکلها میتوانند عملیات حفاری در چاههای بیشتری را پایش کنند.
بهبود کارایی جایگاههای عرضه سوخت
تشویق رانندگان به استفاده از خودروهای برقی، کلید کاهش انتشار دیاکسید کربن توسط انسانها و موفقیت پیکار جهانی با بحران تغییر اقلیم است.
اما به نظر میرسد دنیای ما در برابر تناقض مرغ و یا تخممرغ قرار دارد. رانندگان به دلیل فقدان ایستگاههای شارژ باتری با چالش روبرو هستند و در مقابل، مدیران جایگاههای شارژ باتری به دلیل کمبود تقاضا از سرمایهگذاری جدید در این طرحها خودداری میکنند.
شرکت شل برای برطرف کردن این مشکل از فناوری هوش مصنوعی برای پایش و پیشبینی تقاضای پایانهها در ساعات مختلف روز بهره میبرد.
این اقدام به افزایش کارایی تأمین انرژی و پیشبینی دقیق تقاضای مصرفکنندگان کمک شایانی خواهد کرد. همچنین شرکت شل تلاش میکند تا انرژی خورشیدی و یا بادی بیشتری را برای تأمین برق ایستگاههای شارژ باتری خودروها به کار گیرد.
شرکت شل ایالت کالیفرنیا را به عنوان پایلوت کاربرد هوش مصنوعی در جایگاههای عرضه سوخت و شارژ باتری خودروها برگزیده است.
یکی دیگر از برنامههای شرکت شل، استفاده از فناوری هوش مصنوعی در پیشبینی خدمات مورد نیاز رانندگان در پمپهای بنزین است. دوربینهای نصب شده در جایگاهها هوشمند بوده و دادهها را تحلیل میکنند.
اقدامات پرریسک رانندگان نظیر سیگار کشیدن نیز توسط این دوربینها، پایش و اعلام هشدار میشود. این فناوری شباهت زیادی با برنامههای هوشمند گوگل در بخش تشخیص چهرهها و اماکن دارد.
فناوری پیشرفته هوش مصنوعی در آینده نزدیک برای شناسایی رانندگان بیاحتیاط، سرقت، اقدامات مجرمانه و یا خسارت به جایگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
شرکت شل، خواهان پرچمداری فناوریهای هوش مصنوعی و ایجاد ارزش در میان غولهای صنعت انرژی است. گام نهادن در این مسیر با چالشهای متفاوتی روبرو خواهد بود، اما مسئولیتپذیری این شرکت هلندی در راه گذار به سوی انرژیهای پایدار برگ برنده آنها است.
شرکت شل برای تحقق تعهدات نشست آبوهوای پاریس، برنامهریزی گستردهای انجام داده است. این فناوری، گامی مهم در بهبود کارایی مصرف سوختهای فسیلی است. دنیای ما در راه توسعه انرژیهای پاک، تجدید پذیر و پایدار گام برمیدارد و فناوریهای دیجیتال، پرچمدار گذار به دنیای انرژیهای سبز دوستدار محیطزیست خواهند بود. آینده از آنچه به نظر میرسد، به ما نزدیکتر است.
true
true
true
true